10 augusti 2024
13:00

IFK Timrå

Referat: Ope IF - IFK Timrå

Efter några mindra bra insatser och resultat kom Opetejejerna tillbaka med ett riktigt styrkebesked i den här matchen. Seger med 7-1 i en match som präglades av mycket spelglädje och en del riktigt fina anfall. Detta mot ett lag som bara låg en poäng bakom oss i tabellen. Redan i första halvlek borde vi kanske ha "dödat" matchen, men då stod det "bara" 2-0. Andra halvlek fortsatte på samma sätt och när vi gjorde både trean och fyran under första kvarten så kändes det väldigt tryggt.

Trots ett par tunga förluster på slutet var känslan inför den här matchen bra. Mycket som såg positivt ut på sista träningen innan match och även i omklädningsrummet innan märktes det att vi hade ett gäng som ville prestera.

Vi inledde också matchen bra och efter bara fyra minuter fick vi en jättechans när Irma Andersson tryckte bollen i ribban från nära håll. Tyvärr var det också lite så det såg ut under färsta halvtimmen. Vi skapade chans på chans och hade några farliga hörnor med bra leverans från Ella Handler, men bollen ville inte in. I forwardslinjen var Nova Hägred och Irma Andersson väldigt aktiva och på kanterna tog sig Clara Amrén och Nadia Andersson fram på ett bra sätt, men vi lyckades inte riktigt hamna rätt med sista passet och/eller med avsluten.

Det fanns ändå ett lugn i det hela och när vi äntligen fick utdelning så var det Clara Amrén som fick in bollen med ett bra avslut utifrån efter fint förarbete från Nadia Andersson och Nova Hägred. Då hade det gått 30 minuter.

Bara två minuter efter 1-0 kom även tvåan på ett fint sätt. Elin Begqvist vann en nickduell och fick fram bollen till Irma Andersson som hittade Nova Hägred med en bra stickare. Nova var riktigt kylig när hon tryckte in bollen i bortre gaveln med ett kontrollerat avslut.

Vi skapade ytterligare ett antal chanser under slutminuterna av första, men inga fler mål.

I pausen blev det mest snack om att hålla skärpan uppe och se till att inte ge Timrå chansen att få energi av ett reduceringsmål. Planen var att gå ut hårt även i andra för att avgöra så tidigt som möjligt.

Det tog bara 4 minuter av den andra halvleken innan trean kom. Nova Hägred spelade fram Clara Amrén som slog ett fint inlägg som Elin Bergqvist nickade in.

Opetjejerna var ändå ute efter mer och med en halvtimme kvar av matchen fick också Irma Andersson utdelning när hon tryckte in en volley efter fint inspel från Nadia Andersson.

Direkt efter det målet bytte Moa Strand in som forward och strax efter det kom även Moa Sandberg in på högerkanten.

Byten innebar pigga ben på planen och ytterligare spelsugna lirare som ville prestera.

Med 20 minuter kvar kom 5-0. Elin Bergqvist och Nadia Andersson vann gemensamt en duell där Nadia kom loss med bollen och sköt in bollen i mål med ett distinkt avslut.

Två minuter senare kom sexan då Moa Sandberg spelade fram Moa Strand som spelade in bollen i mitten så pass bra att en Timråspelare lite olyckligt för dem stötte in bollen i eget mål.

I samband med de här målen bytte vi in ytterligare två avbytare då vårt nyförvärv Sanna Romell kom in på mitten och Jonna Lagercrantz från Ope U hoppade in som ytterback.

Timrå lyckades få in en reducering några minuter senare då de kom fram i en kontring och deras spelare mycket snyggt och vaket sköt in bollen ur svår vinkel.

Vi var dock inte nöjda med detta utan fick sista ordet med 10 minuter kvar då Moa Strand hittade en löpande Nova Hägred med en perfekt passning. Nova var väldigt kylig när hon rundade målvakten och rullade in bollen i mål.

7-1 blev alltså slutresultatet och det är inte ofta man säger att såna siffror är i underkant, men så var det idag. Vi skapade väldigt många chanser och hade dessutom en säker defensiv i form av en bra synkad backlinje och målvakten Ebba Aronsson. Bra uppspel och tålamod i backlinjen, kreativa innermittfältare och löpvilliga yttrar och forwards är ett bra recept.

Det som framförallt var roligt att se var den spelglädje som fanns ute på planen och hur spelarna gav varandra bra energi. Nu gäller det att vi bygger vidare på det här då det väntar en lurig bortamatch mot Heffnersklubban 2 kommande fredag.

Alla spelare förtjänar beröm för hur de genomförde den här matchen, men ett extra plus delas ut till Elin Bergqvist som stundtals hade stor show på mitten.